Apie mus

UAB "Miglūnas"

Veiklą vykdome nuo 2007m. Gaminame rankomis, išsaugant unikalias kokybiškas gaminių savybes bei sudėtį. Didžiuojamės turėdami Tautinio paveldo sertifikatą.

Mūsų šaltai rūkytos mėsos gamybos procesas atrodo štai taip:

Gauta atvėsinta kiauliena nešama į sūdymo patalpą. Ten mėsa sūdoma specialiu mišiniu – druska sumaišyta su prieskoniais. Mėsos gabalai gerai įtrinami šiuo mišiniu ir tvarkingai sudedami į specialią tarą, kurioje būna 2-3 savaites. 

Praėjus sūdymosi terminui, mėsos gabalai išimami iš taros, nuplaunami švariu vandeniu ir sukabinami nudžiūti. Vėliau sukabinami į rūkyklą.

Mėsa rūkinama dvi paras, alksnio malkomis ir pjuvenomis. Išrūkusi mėsa sunešama į patalpą, kurioje atvėsta ir šiek tiek pradžiūsta, kol tampa tinkama pardavimui.


Gamyboje naudojame tik kokybiškus prieskonius be jokių E. Rūkinimui naudojamos tik alksnio malkos bei pjuvenos.

Pas mus gaminama – Š/R šoninė, Š/R galinis kumpis, Š/R nugarinė su lašiniu, Š/R nugarinės išpjova, Š/R lašiniai, sūdyti lašiniai su prieskoniais ir be jų, Š/R kryžinės gabalai, Š/R kumpeliai ir filės, Š/R dešros “Kaimietukė“ ir „Sprandinė“, bei dešrelės.

Kviečiame įsigyti mūsų rūkytų mėsos gaminių internetu. 




Nugarinės išpjova 1 pav.


Kiaulienos nugarinė su lašinuku 2 pav.