Kryžinė yra labai trapi mėsytė, tiesiog tirpstanti burnoje.
Gaminimo procesas ilgas, trunka apie 2-3 savaites, rūkiname alksnio malkomis 2-3 paras. Taip kaip gamindavo senovėje.
Šis gaminys turi Tautinio paveldo sertifikatą.
Parduodama po ~0,5 kg arba ~1 kg.
Sudedamosios dalys: kiaulienos kryžinė 96%, druska, česnakas, pipirai, lauro lapai, konservantas -natrio nitritas.
Maistingumo deklaracija: energetinė vertė 1092kj/264kcal, riebalai 18,0g iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 6,1g , angliavandeniai 0,06 g iš kurių cukrų 0,0g, skaidulinės medžiagos 0,0g , baltymai 28g, druska 5,0g.
Laikymo sąlygos 0 +15 °C
Žymos: Rūkyti mėsos gaminiai